Fern Nichols startet en Mødre i Bønn gruppe i 1984. Hun hadde et sterkt behov for å be sammen med minst én annen mor for alle de behov som barna hennes og ungdomsskolen deres hadde. Arbeidet vokste fort da mange mødre ble grepet av visjonen om at hver skole skulle bli bedt for.

De fleste Mødre i Bønn mødrene er i tradisjonelle grupper som ber for én skole, men i løpet av årene har arbeidet blitt utvidet til også å omfatte grupper som ber for barn fra forskjellige skoler. Gruppene kommer sammen regelmessig og ber ved hjelp av Firetrinnsbønn. Moms in Prayer Internasjonal har grupper der barna er ferdige som studenter, disse gruppene ”adopterer” en skole som de ber for. Det kan være en skole barnet tidligere har gått på, eller en skole det vil gå på i framtiden, eller en skole i området som ikke har sin egen Mødre i Bønn- gruppe. Når en ber for skolen kan en be for lærerne, elvene, rektor og skolestyre på denne skolen.

En kvinne som ikke har egne barn men som ønsker å be for et spesielt barn, for eksempel et barn hun er fadder eller tante til, eller et nabobarn, kan delta i en Mødre i Bønn- gruppe.

Gruppetyper:

 • Tradisjonell: Denne type gruppe samler mødre som ber for sine barn og skolen de går på.
 • Bestemødre: Det er en velsignelse når bestemødre ber for barnebarna. Det er en god måte å bli en del av barnebarnets liv. En bestemor kan be i en eksisterende Mødre i Bønn- gruppe for skolen der barnebarnet går, eller kanskje hun vil danne en egen gruppe bare for bestemødre. En bestemorgruppe er motiverende og støttende spesielt for dem som ikke bor i nærheten av barnebarna sine.
 • Førskole/barnehage Det er aldri for tidlig å starte opp med å be for barna dine og deres skolerelaterte behov. Mødre til førskolebarn har to muligheter for bønn. De kan starte en gruppe for barnehagen eller ta del i en eksisterende Mødre i Bønn- gruppe som ber for den skolen som barnet skal begynne på.
 • Barn med spesielle behov: En mor som har et barn med spesielle behov kan føle seg isolert. En bønnepartner kan være den beste støtte hun kan ha. En annen mor/mødre som kan ha styrke til trofast å løfte opp hennes barn i bønn, når hun kjenner at hennes egen tro er svak og kan be sammen med henne.
 • Barn på skråplanet: Mødre som opplever at barna har forårsaket dem store bekymringer og mye sorg gjennom for eksempel narkotika- eller alkoholavhengighet, kan samle seg i en egen Mødre i Bønn- gruppe. En gruppe der mødrene kan komme med sine bekymringer, og oppleve gjensidig forståelse og legge alt over på Jesus.
 • Lærere: Kristne lærere oppmuntres til å finne en annen lærer eller ansatt på skolen og lage en gruppe der man ber for skolen (lærerne, ansatte osv) én time per uke. Man kan da bruke Mødre i Bønn Arbeidshefte. Av og til kan læreren ha barn på den samme skolen som hun underviser på selv. I © MIP Europe Mødre i Bønn er et varemerke som brukes under lisens fra Moms in Prayer international, California, USA 09.08.17 slike tilfeller har hun kanskje lyst til å være med i en tradisjonell Mødre i Bønn- gruppe for denne skolen. Retningslinjer og hjelp til å danne slike grupper kan en få ved henvendelse til Mødre i Bønn hovedkontor.
 • Hjemmeskole: Mødre som har tatt ansvaret for å undervise barna hjemme, opplever at det å delta i en Mødre i Bønn- gruppe gir velsignelse. De ber for seg selv som lærere og for fedrene som kanskje er rektoren, samt for barna. Mødrene som underviser hjemme har ofte andre behov og bønneemner enn andre mødre i Mødre i Bønn- grupper. Bare det å finne en bønnetid kan være vanskelig for mødre som har barna hjemme hele dagen!
 • Utdanning: Etter at barna går over til videregående skoler er det mange av livets store avgjørelser som skal bli tatt. Derfor ønsker mange mødre å fortsette å be for sine unge voksne. Ofte fortsetter disse mødrene å be i den gruppen de var i da barna var i grunnskolen.
 • Kirke/menighet: Kvinner i lokale kirker/meingheter kan velge å treffes i deres kirke/menighetslokaler for å be for barna sine og skolene de går på. Da kan mange skoler og barn i alle aldrer bli bedt for.
 • Språkbasert: Mødre som kommer sammen til bønn basert på andre språk enn landsspråket, f.eks. spansk, koreansk eller kinesisk, kan registrere seg som språkbasert gruppe.
 • Militær: Mødre med sønner eller døtre i militæret velger kanskje å be i gruppen for voksne/ arbeidende barn eller starte sin egen ”militærgruppe”.
 • Fengsel: Ledere i Moms in Prayer tilrettelegger for en bønnetime for mødre i fengsel, og hjelper dem til å be for barna som de savner så veldig. Hvis du vil delta i dette arbeidet, så send en e-post til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

Når man starter opp en gruppe, ber vi om at lederen registrerer gruppen via vår hjemmeside. Lederen vil dermed motta Mødre i Bønn sitt nyhetsbrev, samt informasjon om Mødre i Bønn sitt arbeid i området hun bor i. Den registrerte informasjonen vil kun bli brukt av Mødre i Bønn, og vil ikke bli gitt ut til andre organisasjoner.

Klikk her for å se dette som PDF.