Fern Nichols begon 'Moeders in Gebed' in 1984 vanuit een wanhopig verlangen om met tenminste één moeder te bidden voor de noden van haar kinderen en hun Middelbare school Binnen de kortste keren bloeide de bediening op toen andere moeders de visie oppakten om elke school te omringen door gebed. Terwijl de meeste MIG - vrouwen in traditionele groepen samen komen en voor één school bidden, zijn er door de jaren heen groepen bijgekomen met vrouwen die bidden voor kinderen van verschillende scholen. Zij komen regelmatig samen om te biodden volgens de "vier stappen van gebed".
In overeenstemming met de missie van 'Moeders in Gebed Internationaal' kiezen de groepen die bidden voor kinderen die niet meer op school zitten, zelf een school om voor te bidden. Dat kan de vorige of de toekomstige school zijn van een kind, of een andere school in de buurt die niet zijn eigen MIG - groep heeft. Tijdens de 'voorbede voor schoolzaken' bidt de groep voor de leraren, de administratie en de leerlingen van de gekozen school / scholen. Groepen die voor meerdere scholen bidden, moeten zich niet verplicht voelen om 'Woord en Daad' te doen (Bemoedigen door kleine attenties. Zie handleidingsboekje). Zij tonen hun liefde, ondersteuning en bemoediging voor het personeel is in de vorm van hun gebeden.

Soorten Groepen:

 • Traditioneel: De traditionele 'Moeders in Gebed'- groep bidt voor een specifieke school.
 • MBO, HBO, hogeschool of universiteit: Gebed is een speciale manier om je te verbinden met een student, of hij nu op kamers woont of thuis.
 • Carriére: Moeders van volwassen kinderen die geen schoolopleiding meer volgen, kunnen nog steeds bidden voor deze belangrijke fase in het leven van hun kind.
 • Grootmoeders: Grootmoeders kunnen bidden met een groep voor de school waar hun kleinkinderen heen gaan, of ze kunnen een grootmoeder - groep vormen.
 • Kerk: Vrouwen uit een wijk kunnen er voor kiezen om samen te komen in een plaatstelijke kerk om te bidden voor hun kinderen en de scholen waar zij heen gaan. Meerdere scholen en alle leeftijdsgroepen van kinderen kunnen onderwerp van gebed zijn.
 • Kinderen met speciale noden: Moeders met kinderen die speciale noden hebben, bidden vaak in een Tradionele groep of Kerk - Groep. Toch kan het zijn dat moeders specifiek willen bidden met anderen die het unieke karakter van de opvoeding van een kind met speciale behoeften begrijpen. Zij kunnen een groep starten voor Speciale Noden.
 • Thuisonderwijs: Moeders die hun kinderen thuis lesgeven zijn in de unieke positie om voor zichzelf te bidden als leraar en als moeder.
 • Taal: Moeders die samenkomen op basis van een andere taal dan Nederlands, zoals Engels, Spaans, Koreaans of Chinees, kunnen zich registreren als een opTaal - gebaseerde Groep.
 • Militair: Moeders met zonen of dochters in het leger kunnen ervoor kiezen samen te bidden met een Carrière Groep of zij kunnen hun eigen Militair - Groep starten.
 • Peuterspeelzaal / creche: Dit kan een groep zijn die bidt voor kinderen die naar de Peuterspeelzaal of creche gaan, of het kan een groep zijn die bid voor kinderen die nog niet naar school gaan.
 • Gevangenis: MIP leiders dienen moeders in de gevangenis door een uur van gebed aan te bieden voor de kinderen die deze moeders zo hard missen. Om deel van deze bediening te worden: stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • "kinderen die niet met God leven’’: Moeders van kinderen die niet met God leven kunnen zich geïsoleerd en radeloos voelen. Andere moeders ontmoeten en bidden kan hoop brengen als de kinderen samen voor Gods troon worden gebracht. Moeders van deze kinderen kunnen een eigen groep starten of meebidden met een andere passende groep.
 • Werkende moeders: Moeders die buitenshuis werken kunnen vóór werktijd bidden, tijdens de lunch, ná het werk of in het weekend.

Klik hier voor de pdf-versie.

Visie

Onze visie is dat alle scholen ter wereld omringd zullen worden door gebed.

Missie

Moeders in Gebed Internationaal beïnvloedt kinderen en scholen wereldwijd voor Christus door moeders bij elkaar te brengen in gebed.

Meer…

Bijbels gebed voor een kind

Heer, ik vraag U onophoudelijk of U ..... wil vullen met de kennis van Uw wil door alle wijsheid en inzicht die de Heilige Geest geeft, zo dat .... een waardig leven mag leven voor U en altijd zal doen wat U verlangt: vrucht dragend in elk goed werk en groeiend in de kennis van God. Uit Kolossenzen 1:9b-10

Bijbels gebed voor een kind

Heer, ik bid dat het geloof van.... sterk zal worden door de waarheid die hem / haar is geleerd en dat hij / zij zal overstromen van dankbaarheid. Uit Kolossenzen 2:7

Bijbels gebed voor school personeel

Heer, ik bid dat _________wijs zal zijn en bekend zal staan om zijn/haar inzicht. Uit Spreuken 16:21a

Bijbels gebed voor school

Ik bid dat de Heer zal glimlachen over ____________ school en genadig zal zijn voor hen die daar leerling zijn en daar werken. Uit Numerie 6:25

Copyright © "Moeders in gebed - Moms in Prayer International" is een handelsmerk gebruikt onder licentie van Moms in Prayer International in Californië, USA.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline