Welke groepen kunnen voor meer dan één school bidden?

Alle groepen kunnen voor meer dan één school bidden, zelfs de traditionele groepen. Dit is een geweldige mogelijkheid voor moeders die nog geen andere moeder van de school van hun kind hebben gevonden om mee te bidden. Als er dan een andere moeder gevonden is, kunnen de twee vrouwen hun eigen groep beginnen.

Hoe registreer ik alle scholen?

Alle scholen waarvoor regelmatig wordt gebeden tijdens het gebedsonderdeel 'schoolzaken' moeten worden geregistreerd. Dit geldt voor alle groepen (Traditioneel, Grootmoeders, Kerk, Werkende moeders, kinderen met speciale noden, etc.) Om elke school te registeren op het aanmeldingsformulier vul je één school in bij het vak voor "naam van de school" en vermeld je de andere scholen in het vak bij "andere scholen / opmerkingen". (zie www.momsinprayer.eu onder 'Leidersafdeling')

Hoe organiseer ik de voorbede voor school als er voor meer dan één school gebeden wordt?

Tijdens de voorbede, kunnen de groepen ingedeeld worden naar school of de leeftijd van de kinderen. De leidster kan bij 'schoolzaken' algemene gebedsverzoeken opschrijven en elke moeder kan die persoonlijk maken voor de school van haar kind. Zulke algemene gebedsverzoeken kunnen gaan over bescherming, het kiezen van het leerplan, problemen van de schoolcommissie, eenheid onder het personeel, evenementen tijdens de vakanties, etc. Als een moeder een belangrijk gebedsverzoek voor de school heeft, kan ze dit van te voren aangeven, zodat het aan het deelnameformulier kan worden toegevoegd, of ze kan het gebedsverzoek bidden in haar groepje van twee of drie moeders tijdens het bidden voor de schoolzaken.

Moet ik de scholen registreren ook als niemand uit de groep een kind heeft op die school?

Het doel van 'Moms in Prayer International' is dat elke school omringd wordt door gebed. Daarom vragen we elke groep, ook groepen waarvan de kinderen niet meer op school zitten, om een school te kiezen om voor te bidden. Dit kan de vorige school van een kind zijn of de toekomstige, een school in de buurt of een school die je op je hart hebt.

Soms zijn er groepen die toch alle scholen uit de omgeving opgeven, waarvoor gebeden wordt.

Als jouw groep het voornemen heeft om daadwerkelijk elke keer als je samen komt voor al die scholen te bidden, dan willen we graag, dat je ze registreert. Echter, als je de scholen slechts registreert met jou als contactpersoon op de Lijst met groepen, geef die scholen dan liever NIET op. Ons doel is dat elke school omringt wordt door gebed we vinden het heel belangrijk te weten voor welke scholen al dan niet gebeden wordt.

Wat moeten we doen als een moeder van een "Adoptie" - school belt om deel te worden van een groep?

Als jullie bidden voor een school, waar geen van jullie kinderen op zit, dan is jullie groeps - type te zien op de lijst met groepen, zoals ’Kinderen die niet Gods weg gaan’’ of Militair. Als een moeder van die school contact met jou zoekt om zich aan te sluiten bij de groep, laat haar dan weten hoe geweldig je het vind dat zij een verhoring van jullie gebed is! Leg haar uit dat jullie VOOR de school bidden, maar dat jullie kinderen al ouder zijn. Als leidster zou je haar kunnen ontmoeten om samen te bidden en haar te helpen een andere groep of moeder te vinden. Breng haar ook in contact met een Regio Coördinator of Land Coördinator van Moeders in Gebed.

Klik hier voor de pdf-versie.