15. oktober 2017

Noen dager før jubileet fikk vi meldingene: SAS piloter ville streike fra torsdag 14. september og KLM sendte ut informasjon i rød skrift om at det forventes mange kanselleringer av fly kommende dager p.g.a. sterk vind. Hjelp, tenkte vi, mange gjester fra Norge og utlandet kommer med fly. Den 14. skulle de fleste fra Europa ...

...komme til oss. Det ble satt i gang forbønn i USA, Europa og i Norge. Torsdags morgen fikk vi gladmeldingen om at SAS- streiken var avblåst. Det var noen avganger som allerede var blitt kansellert, men det viste seg å ikke være noen av flyene vi hadde gjester på. På nettsiden til KLM var all rød tekst om fare for kansellering borte og vi jublet.

Syng en ny sang for Herren, for han har gjort under! Hans høyre hånd og hellige arm har gitt ham seier. Herren har gjort sin frelse kjent, åpenbart sin rettferd for folkenes øyne. Sal 98, 1-2

Det var logistikk å hente alle utenlandske gjester på flyplassen, men alt la seg til rette. Vi er så takknemlige for dem som var med å plukke opp og frakte folk til Vaulali.

Det kom 48 utenlandske gjester; talere og kvinner som har ulike verv i Mødre i Bønn i sine land. Da vi var samlet på lørdagen var det kvinner fra 19 land. Vi er overveldet og takknemlige for at de ønsket å feire sammen med de norske mødrene. Det var ca 120 norske kvinner tilstede.

Herren sender ut et ord, stor er skaren av kvinner som kommer med gledesbud. Sal 68, 12

På torsdag kveld og fredag formiddag og ettermiddag var det ulike seksjoner med litt forelesing og gruppeundervisning for nøkkelpersoner i Moms in Prayer i Europa, Israel og Korea. Her opplevde vi at Sally Burke (President), Marlae Gritter (Landsutvikler for Moms in Prayer International) og Europateamet med leder Kathrin Larsen tjente oss med inspirerende undervisning og taler. Det aller viktigste vi sitter igjen med var å oppleve deres unike omtanke og kjærlighet til hver og en.

For Gud, som sa: «Lys skal stråle fram fra mørket», han har også latt lyset skinne i våre hjerter, for at kunnskapen om Guds herlighet i Jesu Kristi ansikt skal lyse fram. 2 kor 4, 6

Selve festdagen var på Klippen, Jørpeland. Denne lørdagen var det 170 kvinner til festmiddag. Hele dagen ledet ”Praise Him” oss i lovsang og tilbedelse. De omsluttet oss med Guds nærvær i toner og tekst. Regionsteamet; Ester, Lill Iren og Randi Anita tok oss igjennom 4- trinnsbønn der de fokuserte på hvor verdifulle hvert av disse trinnene er for å være forbønnskjemper. Vi hadde en god stund med syndsbekjennelse, for skal morshjertet være Norges gull må det renses og bli fylt av Guds ånd.

Kathrin Larsen talte fra Jes 61, 1-3 og ledet oss i forbønn for hverandre. Det ble en velsignet stund der vi fikk øse ut av vårt hjerte og oppleve å bli helbredet. Vi opplevde at Guds ånd var der og at Jesus gikk midt iblant oss. Vi fikk også krone og salve hverandre, reise oss opp og bli fylt av gledens olje i tro og tillit til Gud.

……gledens olje i stedet for sorg, lovsangs drakt i stedet for motløs ånd. Jes 61, 3

Sally oppmuntret oss til å stå sammen i denne livsforvandlende bevegelsen. Hun underviste oss i hvordan vi som er Gruppeledere, Kontaktpersoner eller har andre verv kan fokusere på tre ting:

  1. Be om å bli en god leder.
  2. Gå ut og fortelle om Mødre i Bønn
  3. Utruste ledere, hjelpe dem til å få nød for sitt område.
  4. Marlae Gritter oppmuntret oss til å være utholdende i bønn for barna som ikke er kristne. Før talen så vi en film der Marlae og datteren vitnet om tøffe ungdomsår. Denne filmen er et sterkt vitnesbyrd om at bønn gjør en forskjell. Stikkord fra talen til Marlae:
    HOPE
H=Hope=Håp
O=Offensive=Aktiv pågående
P=Perseverance=Utholdenhet
E=Expectant=Forventing
 
Vi fikk sitte sammen i grupper og be for våre barn og tro på at Han kan forandre hjerter, og lede barna til å ta vare på hjertet.
Stå opp, rop høyt om natten, rop ved hver nattevakt. Øs ut ditt hjerte som vann for Herrens ansikt. Løft hendene til ham for livet til småbarna dine, som forgår av sult på alle gatehjørner. Klag 2, 19
Vi fikk også på mirakuløst vis en fransk oversetter som vi sårt trengte på lørdagen. Takk til Gud fordi vi fikk se hvordan Han på forhånd hadde forberedt denne damen, og at talene rørte ved hennes hjerte.
Det var også nydelige vitnesbyrd fra mødre som lærte oss viktigheten av å stå på og dele Guds ord og være trofaste i bønn for barna.
Men vi kan ikke la være å tale om det vi har sett og hørt. Apg 4, 20
Denne lørdagskvelden fikk vi en spesiell åpning på kveldsmøtet. På vei inn til møtet fikk alle mødrene et nett med gaver i. Tusen takk til Agape som hadde gitt oss nettene og en gave til alle mødrene. I nettene var også to bøker skrevet av Inger Anna Drangsholt. Regionsteamet ønsket å velsigne barn og unge i forbindelse med jubileet og ble ledet til å gi disse bøkene i gave til barna. Den ene boken; Ragge møter Ravn, ble på mirakuløst vis oversatt til 9 språk. Den andre boken, Annie Skau Berntsen, ble oversatt til engelsk.
Da alle hadde satt seg ned, startet musikken, Elgars Pomp and Circumstance, og Praise Him ledet oss i en nydelig sang. Det var så mektig å se eksempler på den nye generasjonen gå opp på senen, med nydelige kjoler som Agape (kjolebutikk i Sandnes) var så vennlig å låne oss. Der stod vi og så på en nydelig bukett av Guds skaperverk og ba for jenten og den nye generasjonen som de representerer.
Jeremia 24, 7 Jeg gir dem et hjerte til å kjenne meg, for jeg er Herren. De skal være mitt folk, og jeg skal være deres Gud når de vender om til meg av hele sitt hjerte.
Senere i møtet fikk vi frem på scenen rektor på KF-skolen og lærere fra skolen. De ble et bilde på alle skolene og lærerne i Norge som vi ønsker å gå i forbønn for. Vi reiste oss og ba for skolene og lærerne i Norge.
Regionsleder for Norden, Randi Anita, minnet oss på alle i Bibelen og opp gjennom historien som fulgte Han med et helt hjerte, og at vi nå sammen i dette jubileet stiller oss i rekken med dem.
Under hele helgen ble vi velsignet med et nydelig vær. Vaulali leirsted lå omringet av vakker natur, høye fjell, blikkstille vann, klar himmel og sol, det var som et eventyr. På søndagen var det rundt 70 kvinner som gikk til Preikestolen. Vi hadde nydelig vær på veien opp, og på toppen fikk vi igjen oppleve en klem fra vår himmelske Far, en nydelig regnbue viste seg. På Preikestolen leste vi Salme 8 på ulike språk og sang O store Gud. 70 damer fra forskjellige land lovpriste Gud vår skaper.
En gruppe damer som ønsket en lettere rute fikk en tur rundt Jørpelandsholmen og etterpå til Mølleparken på Tau. De avsluttet med kaffe og kaker hjemme hos Aslaug.
Vi er så takknemlige for alle som hjalp til på kjøkkenet på Vaulali og på Klippen. Vi fikk servert nydelig mat under hele oppholdet. Prikken over i’en når det gjelder mat var jo middagen på lørdagen, nydelig steik med en fantastisk saus. Vi takker Ingrid Nag som var kokk for oss den dagen.
Tilbakemeldingen fra kvinnene som var på jubileet er først og fremst at vi fikk oppleve en unik omtanke, kjærlighet og enhet.
Som Far har elsket meg, har jeg elsket dere. Bli i min kjærlighet! Joh 15, 9
Jeg i dem og du i meg, så de helt og fullt kan være ett. Da skal verden skjønne at du har sendt meg, og at du elsker dem slik du har elsket meg. Joh 17, 23
Da fyltes vår munn med latter, vår tunge med jubel. Da sa de blant folkene: «Stort er det som Herren har gjort mot dem.» Ja, stort er det som Herren gjorde mot oss, og vi ble glade. Sal 126, 2-3
Ønsker du å høre sanger og taler fra jubileet blir det lagt ut på YouTube kanalen til Mødre i Bønn: https://www.youtube.com/channel/UCW_Pke9oH-a_6YG8hTwhjAQ
 
Resten av lovsangsrapporten vil vi mødrene skal få fortelle selv. Først kommer det litt om hva de synes om undervisningen, så vitnesbyrd, og til slutt hva de sitter igjen med etter helgen. KLIKK HER